Pirmdiena, 4. Marts, 2024
Alise, Auce
iPhone Android Mob
TwitterFoursquareDraugiemFacebookFlickrVimeo
Viesnīcu preces
Pirtis un atpūta    Pirtis un atpūta    Pirtis un atpūta    Pirtis un atpūta
 
 
 
 

» Ziņas

Noskaidroti labākā skābā krējuma un Holandes siera ražotāji

08.09.2010

15. starptautiskās pārtikas izstādes “Riga Food 2010” atklāšanas ceremonijā tika sumināti labākie skābā krējuma un Holandes siera ražotāji.

Par labāko Latvijā ražoto Holandes sieru izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursā šogad tika atzīts a/s “Trikātas sieras” ražotais siers “Trikātas Holandes 22%” (siera meistars – Renārs Tumens), kas saņēma “Riga Food 2010” zelta medaļu. Savukārt, 2.vietu un sudraba medaļu ieguva a/s “Rīgas piena kombināts” ražotais “Holandes siers (siera meistars Sandis Golvers). 3. vietu un konkursa bronzas medaļu ieguva a/s “Smiltenes piens” ražotais “Holandes siers” (siera meistare Vita Puriņa). Par labāko Holandes sieru sacentās 4 ražotāji ar sešiem paraugiem.

Par labāko skābā krējuma ar tauku saturu 25% ražotāju tika atzīts a/s “Talsu piensaimnieks” un skābā krējuma meistare Lilija Afoņina, kas sanēma “Riga Food 2010” zelta medaļu. Savukārt 2. vietu un sudraba medaļu saņēma a/s “Valmieras piens” un skābā krējuma meistare Emīlija Lapa. 3. vietu un bronzas medaļu saņēma PKS “Straupe” un skābā krējuma meistare Gunta Tetere. Par labākā skābā krējuma ražotāja titulu sacentās 10 Latvijas piena pārstrādes uzņēmumi ar 14 paraugiem.

Konkursa uzvarētājus sveica zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 ģenerāldirektors Viesturs Tīle.

Kā uzsver LPCS valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks, “visi iesniegtie produktu paraugi tika vērtēti un baudīti ļoti skrupulozi, tika veiktas gan produktu mikrobioloģiskās, gan ķīmiskās analīzes, gan autoritatīva žūrija vērtēja to garšu, smaržu, konsistenci u.c. īpašības. Tā kā ar pilnu atbildību varu apgalvot, ka Latvijā ražotie un konkursam iesniegtie piena produkti ir maksimāli dabīgi un ļoti augstas kvalitātes. Daudzos gadījumos godalgotās vietas šķīra tikai viena vai divu punktu starpība. Es patiesi lepojos ar Latvijas piena pārstrādes uzņēmumu augsto profesionālo līmeni.”

Konkursu rīkoja LPCS sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 un šī gada pārtikas produktu konkursu mērķis bija apkopot un izcelt labāko skābā krējuma un Holandes siera ražošanas uzņēmumu un meistaru pieredzi, kā arī popularizēt piena produktu lietošanu iedzīvotāju uzturā.

Kā zināms, 15. starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2010” notiek no 8. līdz 11. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. Sīkāk: www.rigafood.lv

Komentārs par rakstu: Noskaidroti labākā skābā krējuma un Holandes siera ražotāji

Vārds, uzvārds 

Komentārs 


Drošības kods 
Rotaļas
Nav neviena sludinājuma.

Aptauja

Nepareizi ievadīts lietotāja vārds vai parole!