» Ziņas
Vai no maizes ir jāatsakās? Atbildi rodi izstādē „Riga Food 2019
Uzlabo asinsriti, spēcina nervu šūnas, palielina koncentrēšanās spējas, stiprina imūnsistēmu... – tie ir tikai daži iemesli, kāpēc ir jāēd rudzu maize. Dažādas par un ar maizi saistītas aktivitātes un izglītojoši pasākumi norisināsies izstādē „Riga Food 2019".
Anita Pužule lauzīs stereotipus par maizi
Skaistumkonkursu laureāte, fitnesa modele un trenere Anita Pužule, kas jau vairākus gadus citiem palīdz atgūt perfektas formas, kā arī pati nemitīgi nostiprina savu augumu sporta zālē, uzskata, ka esam iebiedēti ar maizes nozīmīgo lomu liekā svara esamībā. „Vidēji maizes šķēlei ir ap 90 kalorijām, kas ir samērā neliels cipars. Jāatceras, ka svarīgāk ir tas, ko tu liec uz maizes: bieza sviesta kārta, majonēze, ievārījums, medus, trekni sieri – tajos kaloriju ir krietni vairāk!" tā Anita. 5. septembrī ekspozīcijā "Latvijas maize" izstādē „Riga Food 2019" maizes vēstniece Anita Pužule lauzīs stereotipus par maizes lietošanu ikdienā, vadot lekciju: "Dzīvot aktīvi, darīt to, kas patīk, neatsakoties no maizes ēšanas ikdienā!"
Liene Sondore iedrošinās ēst maizi
6. septembrī plkst. 12.00 uz tikšanos Latvijas nacionālajā kopstendā aicina maizes vēstniece – uztura speciāliste, trīs bērnu māmiņa Liene Sondore, kura vadīs lekciju "Ēst vai neēst maizi!". Uztura speciāliste norāda, ka maizes ēdāji ir kļuvuši prasīgāki, ir arī daudzi mīti par maizes ēšanas veselīgumu, kas izriet no modernā dzīvesveida un uztura tendencēm. „Mūsdienās ēdāji ir izvēlīgāki – kāds skaita kalorijas, cits pievienotos cukurus, vēl kāds skatās sāls daudzumu. Tomēr graudaugi vienmēr būs svarīga uztura piramīdas sastāvdaļas un, galvenais, salikto ogļhidrātu avots. Maizes šķēle sniedz organismam ogļhidrātus, olbaltumvielas, taukus, B grupas vitamīnus, kāliju, magniju, fosforu, dzelzi, šķiedrvielas, enerģiju un sāta sajūtu. Apsveicami, ka maizes ražotāji ieklausās pircēju vēlmēs, sadarbojas ar uztura speciālistiem, meklē mūsdienīgus papildinājumus maizes receptūrai, kas apmierina teju vai visu ēdāju gaumes," uzsver Liene Sondore.
Anatolijs Danilāns diskutēs par maizi mazliet citādi
Sestdien, 7. septembrī, plkst 12.00 ekspozīcijā "Latvijas maize" viesosies Rīgas Stradiņa universitātes profesors, gastroenterologs, vairāku grāmatu autors Anatolijs Danilāns, kas ar izstādes „Riga Food 2019" apmeklētājiem diskutēs"Mazliet citādi par maizi!". "Ļoti vērtīga ir rupjmaizes garoziņa, kuru ir labi košļāt, lai palīdzētu izdalīties siekalām, – arī tās stiprina kuņģa un zarnu traktu no iekšienes, dziedē kuņģa čūlas un iekaisumus," tā Danilāns.
Inese Libere
Mediju koordinatore
Sabiedrisko attiecību nodaļa
Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1
Tālr.: 29450037
E-pasts: inese.libere@bt1.lv
www.bt1.lv