Piektdiena, 28. Februāris, 2020
Skaidrīte, Justs, Skaidra
iPhone Android Mob
TwitterFoursquareDraugiemFacebookFlickrVimeo
Viesnīcu preces
Pirtis un atpūta    Pirtis un atpūta    Pirtis un atpūta    Pirtis un atpūta
 
 
 
 

» Ziņas

Ventspilī devīto reizi notiks tūrisma konference

29.03.2010

Ventspils Tūrisma informācijas centrs aicina uzņēmējus, tūrisma profesionāļus, pašvaldību un valsts institūciju pārstāvjus, studentus, kā arī citus interesentus piektdien, 9.aprīlī, Ventspils Augstskolas 1.auditorijā piedalīties 9. Ventspils tūrisma konferencē.

Tā sāksies plkst. 10:30 ar Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja un Tūrisma komisijas priekšsēdētāja Didža Ošenieka uzrunu. Konferences darbs ir paredzēts līdz plkst. 16:00, un to vadīs Kurzemes Tūrisma asociācijas valdes loceklis Artis Gustovskis.

Tematiski konference organizēta trīs daļās. Pirmajā daļā tiks stāstīts par aktualitātēm Latvijas tūrisma politikā un tūrisma mārketinga stratēģijā, kā arī par jauno Latvijas tūrisma tēlu un zīmolu. Kā referenti uzstāsies LR Ekonomikas ministrijas Tūrisma nodaļas vadītāja Marina Paņkova un Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktors Armands Slokenbergs. Ventspils pilsētas Domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks stāstīs par Ventspils attīstības plāniem līdz 2013.gadam, bet Ventspils Tūrisma informācijas centra vadītājs Guntars Seilis informēs par Eiropas Savienības atbalstītajiem Ventspils tūrisma attīstību veicinošajiem projektiem. Kurzemes Tūrisma asociācijas (KTA) valdes priekšsēdētāja Monta Krafte iepazīstinās ar tūrisma attīstības tendencēm Kurzemes reģionā un KTA plāniem 2010.gadam.

Otrajā daļā uzstāsies Latvijas Kempingu asociācijas priekšsēdētāja Dace Markvarte un Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste. Ventspils pašvaldības pārstāvji no Ventspils muzeja, Olimpiskā centra „Ventspils”, SIA „Kurzemes filharmonijas” un Komunālās pārvaldes informēs par jaunu sporta, kultūras un tūrisma objektu atklāšanu un esošo darbības rādītājiem. Tūrisma uzņēmēju viedokli paudīs Iveta Rīvāne no tūrisma aģentūras „Tobago”.

Lai rastu labākos risinājumus kā tūrisma uzņēmējiem veiksmīgi darboties nozarei tik grūtajā laikā, konferences organizatori aicina ikvienu dalībnieku aktīvi piedalīties diskusijās, dalīties pieredzē, izteikt priekšlikumus pašvaldības pārstāvjiem par nepieciešamo atbalstu.

Trešā daļa būs praktiskā daļa. Konferences dalībnieki dosies apskatīt Piejūras brīvdabas muzeja Mazbānīša jaunos trasi, kā arī Mazirbes stacijas un Aizputes lokomotīvju depo ēku vēsturisko repliku būvniecības gaitu. Tāpat interesenti varēs apmeklēt Ventspils Peldbaseina jauno Ūdens atrakciju un SPA kompleksu.
 

9.Ventspils tūrisma konference
„Ventspilij 700 +20”
2010.gada 9.aprīlī
PROGRAMMA

NORISES VIETA: Ventspils Augstskolā – Ventspilī, Inženieru ielā 101, 1.auditorijā (amfiteātra auditorijā).
KONFERENCI VADA: Artis Gustovskis – Kurzemes Tūrisma asociācijas (KTA) valdes loceklis.

Laiks Tēma Ziņotājs
10.00 – 10.30
(30 min.) • Dalībnieku reģistrācija.
10.30 – 10.35
(5 min.) • Konferences atklāšana. Didzis Ošenieks
Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks
10.35 – 11.05
(30 min.) • Ekonomikas Ministrijas aktualitātes tūrisma politikā.
• Normatīvo aktu projekti.
• Aktualitātes uzņēmējdarbības vidē. Marina Paņkova
Tūrisma nodaļas vadītāja
LR Ekonomikas ministrija
11.05 – 12.00
(55 min.) • Jaunā Latvijas tūrisma mārketinga stratēģija.
• Jaunais Latvijas tūrisma tēls un zīmols, tā izmantošana un integrācija reģionu tūrisma mārketingā. Jaunu tūrisma produktu izstrāde.
• Jaunas iespējas TAVA portālā. Armands Slokenbergs
Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktors
12.00 – 12.15
(15 min.) • Ventspils attīstība līdz 2013.gadam Didzis Ošenieks
Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks
12.15 – 12.35
(20 min.) • Tūrisms Ventspilī 2009.gadā (statistika, secinājumi).
• Turpmākie plāni un jaunie, ES atbalstītie, Ventspils tūrisma attīstību veicinošie projekti. Guntars Seilis
Ventspils Tūrisma informācijas centra vadītājs
12.35 – 12.45
(10 min.) • Tūrisma attīstības tendences Kurzemes reģionā.
• Kurzemes Tūrisma Asociācijas (KTA) plāni 2010.gadā. Monta Krafte
KTA valdes priekšsēdētāja
12.45 – 13.00
(15 min.) • Jautājumi konferences pirmās daļas ziņotājiem un diskusijas.
13.00 – 13.30
(30 min.) • Pārtraukums - kafijas pauze.
13.30 – 13.40
(10 min.) • Latvijas Kempingu asociācijas un Eiropas Kempingu federācijas (EFCO&HPA) sadarbība un aktualitātes. Dace Markvarte
Latvijas Kempingu asociācijas priekšsēdētāja
13.40 – 13.55
(15 min.) • Aktualitātes Latvijas viesnīcu un restorānu nozarē. Santa Graikste
Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore
13.55 – 14.15
(20min.) • Ventspils jaunie ar tūrismu infrastruktūras uzlabošanu saistītie projekti (Zilā karoga pludmale, Tirgus laukuma rekonstrukcija, Jaunrades centrs un Planetārijs u.c.). Edgars Puriņš
Ventspils Komunālās pārvaldes direktora vietnieks, Tūrisma komisijas priekšsēdētāja vietnieks
14.15 – 14.30
(15 min.) • Piejūras brīvdabas muzeja dzelzceļa vēstures ekspozīcijas attīstīšana. Mazbānīša jaunā trase: Jūrmalas parks – Piedzīvojumu parks. Margarita Marcinkēviča
Ventspils Muzeja direktore
14.30 – 14.40
(10 min.) • Rekonstruētā Ventspils Peldbaseina Ūdens atrakciju un SPA komplekss.
• Ventspils Piedzīvojumu parka un Olimpiskā centra „Ventspils” piedāvājumi un jaunumi 2010.gadā. Daiga Dūma
Olimpiskā centra „Ventspils” Sporta un mārketinga nodaļas vadītāja
14.40 – 14.50
(10 min.) • Teātra nama „Jūras vārti” pirmā gada darbības rezultāti un plāni Ventspils jubilejas gadā. Māris Valtenbergs
„Kurzemes filharmonija”
14.50 – 15.00
(10 min.) • Ventspils pilsētas tūrisma uzņēmēju redzējums tūrisma attīstības veicināšanai Ventspilī. Iveta Rīvāne
Tūrisma aģentūras „TOBAGO” direktore
15.00 – 15.20
(20 min.) • Jautājumi konferences otrās daļas ziņotājiem.
• Diskusijas un konferences rezolūcijas pieņemšana.
• Konferences noslēgums.
Konferences izglītojoši - izklaidējošā daļa
16.00 ~ .......
• Iepazīšanās ar Mazbānīša jaunās trases tapšanas gaitu Dainis Punculs – Ventspils Piejūras brīvdabas muzeja vēsturnieks
16.45 ~ ........ • Iepazīšanās ar rekonstruētā Ventspils Peldbaseina jauno Ūdens atrakciju un SPA kompleksu Aldis Plendišķis – Ventspils Peldbaseina pārvaldnieks

Konferences dalībnieki – pašvaldību un valsts institūciju pārstāvji, tūrisma uzņēmēji un speciālisti, plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, studējošā jaunatne un citi interesenti.

Dalību lūdzam iepriekš pieteikt – Ventspils Tūrisma informācijas centrā līdz 07.04.2010.

Dalība – bez maksas.
PIETEIKŠANĀS UN PAPILDUS INFORMĀCIJA:
Ventspils Tūrisma informācijas centrā Dārza ielā 6 (tālrunis 63622263)
e-pasts: tourism@ventspils.lv; www.ventspils.lv; www.tourism.ventspils.lv
 

Komentārs par rakstu: Ventspilī devīto reizi notiks tūrisma konference

Aptauja

Nepareizi ievadīts lietotāja vārds vai parole!