Pirmdiena, 27. Februāris, 2017
Līva, Līvija, Andra
iPhone Android Mob
TwitterFoursquareDraugiemFacebookFlickrVimeo
Viesnīcu preces
Pirtis un atpūta    Pirtis un atpūta    Pirtis un atpūta    Pirtis un atpūta
 
 
 
 

Ošu mājas Vīngliemežu audzētava

Reizes skatīts: 4976
Ošu mājas Vīngliemežu audzētava
Ošu mājas Vīngliemežu audzētava
Ošu mājas Vīngliemežu audzētava
Ošu mājas Vīngliemežu audzētava
Ošu mājas Vīngliemežu audzētava
Ošu mājas Vīngliemežu audzētava
Ošu mājas Vīngliemežu audzētava
Ošu mājas Vīngliemežu audzētava
Ošu mājas Vīngliemežu audzētava
Ošu mājas Vīngliemežu audzētava
Ošu mājas Vīngliemežu audzētava
Video
Karte
Ēdienkarte Ēdienkarte

Apraksts


Pašā Preiļu pievārtē,aptuveni 500m aiz pilsētas robežas uz Daugavpils pusi, atrodas „Ošu mājas”, kuras saimnieki nodarbojas ar visai netradicionālu, Latgalei neraksturīgu un modernu lauksaimniecisko ražošanu - vīngliemežu audzēšanu.

 

Mūsu piedāvājums:

Vīngliemežu audzētavas apskate, kas ietver sevī izsmeļošu stāstījumu un redzējumu par vīngliemežu dzīvi, fizioloģiju, apstrādi un pārstrādi, kā arī piedāvājam degustācija ar vīngliemežu gaļu, kas pagatavota pēc oriģinālām vietējām receptēm, kuru papildina latviski dzērieni - pašu taisīta bērzu sula un piparmētru tēja. Kā arī tiek piedāvātas konsultācijas par vīngliemežu audzēšanu, to īpatnībām un sejas atjaunošanas maskas ar vīngliemeža gļotu. 

 

ĪPAŠIE PIEDĀVĀJUMI:

Vīngliemeži ar puravu
Gatavu vīngliemežu gaļu
(0,5kg) atlaidina istabas temperatūrā, nomazgā un sagriež gabaliņos.

Puravus (1kg) notīra, nomazgā tekošā ūdenī un sagriež kubiņos.
Sagriezto puravu liek sviestā (0,06kg) uz pannas un cep 140ºC temperatūrā 5-10 minūtes tad pievieno sagriezto vīngliemežu gaļu, sāli (0,01kg), piparus (0,01kg) un cep vēl 5 minūtes.
Ēdienu atdzesē un tas ir gatavs pasniegšanai.

 

Vīngliemeži ar PAPRIKU
Gatavu vīngliemežu gaļu (0,5kg) atlaidina istabas temperatūrā, nomazgā tekošā ūdenī un sagriež gabaliņos.
Papriku (0,15kg) notīra, nomazgā un sagriež kubiņos.
Sīpolus (1kg) notīra, nomazgā tekošā ūdenī un sagriež kubiņos.
Sagriezto papriku, sīpolus liek uz pannas sviestā (0,05kg) un 140ºC temperatūrā cep 10-15 minūtes, kamēr dārzeņi mīksti, tad pievieno klāt sagriezto vīngliemežu gaļu, sāli (0,01kg), piparus (0,01kg) un cep vēl 5 minūtes.
Ēdienu atdzesē un tas ir gatavs pasniegšanai. 

 

PRODUKCIJA UN SUVENĪRI
Kā arī pie mums ir iespējams iegadāties gatavo produkciju - vīngliemežu gaļu un suvenīrus, ar gliemeža un Preiļu novada simboliku, kurus ir izgatavojuši vietējie amatnieki.

Kontaktinformācija

  • Novads: Preiļu (bij.Preiļu rajons)
  • Adrese: „Ošu mājas”, Jaunsaimnieki, Preiļu pag
  • Kontaktpersona: Ainis Noviks, Valentīna Novika

Viesu grāmata

Vārds, uzvārds 

Komentārs 


Drošības kods 

Aptauja

Nepareizi ievadīts lietotāja vārds vai parole!